Tratament de păr cu laser la Clinica Duman!
Potrivit statisticilor, aproximativ 40% dintre bărbați sunt afectați de căderea părului încă de tineri, 25-30 de ani, iar aproape 85% dintre ei ajung să sufere de calviție, după 55 de ani. Statisticile în rândul femeilor sunt la fel de alarmante, numărul cazurilor de alopecie la femei a crescut cu 30%, după apariția virusului Covid-19.
Ce este tratamentul cu laser pentru creșterea părului:
Tratamentul cu laser pentru creșterea părului, cunoscut și sub denumirea de Low Level Laser Therapy (LLLT), este o terapie non-invazivă cu rezultate remarcabile. Terapia utilizează energia luminii laser, cu intensitate redusă, pentru a vindeca rădăcinile, a stimula creșterea părului și a îmbunătăți calitatea și sănătatea părului.
Aceste dispozitive emit lumină laser pe suprafața scalpului, într-un interval care va fi stabilit de specialist, după efectuarea evaluării.
Tratamentul cu laser pentru păr este sigur și non-invaziv, nu provoacă durere și nu are efecte secundare.
Terapia laser este eficientă în stimularea creșterii părului, îngroșarea firelor de păr și tratarea dermatitelor. Rezultatele pot varia de la persoană la persoană. El poate fi utilizat ca terapie singulară sau în combinație cu alte metode de tratament.
Rezultate pacienților
Ce trebuie să știi despre tratamentul cu laser pentru păr
Completează formularul pentru a afla mai multe detalii despre tratament!
Candidatul ideal pentru terapia laser prezinta sau este diagnosticat cu:
Beneficiile tratamentului cu laser:
stopează subțierea și căderea firelor de păr;
stimulează regenerarea părului;
cel mai indicat tratament în alopecii;
întărește rădăcinile firelor; recomandat înainte și după implant de păr;
tratează dermatitele și iritațiile apărute la nivelul scalpului;
accelerează circulația sângelui la nivelul scalpului;
recomandat și copiilor cu alopecii;
stopează inflamarea din jurul foliculilor;
elimină toxinele de la nivelul rădăcinilor;
fără durere, incizii sau anestezii;
poate fi asociat cu alte tratamente.
Cum funcționează terapia cu laser pentru păr:
Pentru stabilirea schemei corecte de tratament, pacientul va realiza, gratuit, în cadrul clinicii noastre, examinarea prin tricoscopie.
Tricoscopia (dermatoscopia părului și scalpului) este noua metodă utilizată pentru diagnosticarea diverselor afecțiuni ale scalpului și firelor de păr.
Neinvazivă și nedureroasă, tricoscopia este foarte utilă în evaluarea cauzelor de pierdere ale părului, în diagnosticarea formei de alopecie și în monitorizarea răspunsului la tratament. Metoda se bazează pe utilizarea dermatoscopului, un dispozitiv care are o putere de mărire de la 20 la 160 ori a suprafeței examinate.
Specialistul va determina câte fire de păr produc rădăcinile de păr, un număr mai mic de 5 fire indică existența unor probleme. Tot atunci va fi stabilit diagnosticul și numărul necesar al sedințelor de tratament cu laser pentru creșterea părului.
În ce constă ședința propriu zisă de tratament laser:
Există trei etape ale sedinței de tratament, cât durează tratamentul:
- Tehnicianul folosește Derma Roller-ul (dispozitiv inclus în pachetul de tratament personalizat), pentru a realiza o stimulare eficientă a scalpului;
- Ulterior, începe ședința propriu zisă de terapie. Acesta va avea o durată de 20 de minute, dacă pacientul va veni de două ori pe săptămână la tratament sau 40 de minute, dacă există o singură ședință pe săptămână;
- La final, scalpul este masat cu soluția și substanțele prescrise și incluse în pachetul de tratament.
În cele mai multe cazuri, tratamentul cu laser pentru creșterea părului are o durată de 6 luni și este urmat de 3 luni de tratament de menținere (o ședință laser la fiecare două săptămâni).
Schimbări pe care le veți remarca în timpul celor 6 luni de tratament cu laser:
În prima etapă (3 luni), veți sesiza o reducere a pierderii excesive a părului. Acest lucru se întâmplă în 99% dintre cazurile pe care le tratăm;
În cea de-a doua etapă (4-5 luni), pe măsură ce foliculii vor începe să se vindece, aceștia vor produce mai multe fire de păr. Părul existent va deveni mai gros, mai plin, mai strălucitor și sănătos;
În etapa a treia, (6 luni) firele de păr mici și fragile se vor transformă în fire rezistente, vor căpăta o textură normală. Părul va avea volum, iar pe scalp nu vor mai exista porțiuni lipsite de păr;
Cu ce se asociază terapia laser?
La Clinica Duman, singura clinică din România care oferă șase metode individuale de remediere a problemelor de cădere ale părului, medicii vă pot recomanda și alte tratamente pentru păr:
– Tratament cu laser pentru creșterea părului;
– Terapia PRP, injectări cu plasmă bogată în trombocite; (link intern)
– Mezoterapie, cocktail de vitamine personalizat;
– Tricho Test (un test genetic realizat în baza ADN-ului propriu, care va ajuta la depistarea cauzelor pierderii părului);
– Tratament cu Celule Stem, tehnologie bio care folosește propriile noastre țesuturi pentru reluarea procesului de regenerare a părului;
– Implant de păr, procedură recomandată persoanelor care nu răspund la tratamentele enumerate mai sus și au nevoie de reconstrucție prin implant. (link Intern)
Contraindicații în tratamentul cu laser pentru păr:
Cât costă tratamentul cu laser pentru creșterea părului:
Rezultatele pacienților
De ce ne cade părul?
Căderea părului, pe care o putem trata cu terapia cu laser pentru creșterea părului, poate fi cauzată de o serie de afecțiuni și carențe de vitamine.
- Alopecia areată: Este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr, determinând căderea părului în zone distincte ale scalpului sau ale corpului.
- Telogen effluvium: Este o afecțiune în care o perioadă mare de foliculi de păr intră în faza de repaus (telogen) prematur, determinând o cădere semnificativă a părului. Aceasta poate fi cauzată de factori precum stresul emoțional, schimbările hormonale, diete restrictive, deficiențe nutriționale sau anumite medicamente.
- Deficiențe de vitamine și minerale: Unele deficiențe nutriționale pot contribui la căderea părului. De exemplu, deficiența de fier, zinc, vitamina D, vitamina B12 sau proteine poate afecta negativ sănătatea părului și duce la cădere excesivă a acestuia.
- Hipotiroidism: O glandă tiroidă slab activă poate influența creșterea părului, determinând subțierea și căderea acestuia.
- Anemia: Anemia, în special cea cauzată de deficiența de fier (anemia feriprivă), poate contribui la căderea părului. Lipsa de fier afectează capacitatea organismului de a produce hemoglobină, ceea ce poate duce la o circulație redusă a sângelui în scalp și la o nutriție insuficientă a foliculilor de păr.
- Boli inflamatorii ale scalpului: Boli precum dermatita seboreică sau psoriazisul scalpului pot provoca inflamație și iritație la nivelul scalpului, ceea ce poate duce la căderea părului.