Skip to content Skip to footer

Tratament cu celule stem pentru tratarea alopeciei și regenerarea părului – Rigenera

tratament-cu-celule-stem-clinica duman (2)
tratament-cu-celule-stem-clinica duman

Tratament Rigenera la Clinica Duman!

Tratamentul cu celule stem Rigenera este o terapie a medicinei regenerative. Aceasta urmărește tratarea alopeciei și a problemelor de cădere ale părului, prin regenerarea tisulară rapidă a țesuturilor. Deoarece folosește puterea corpului de a se vindeca, terapia este considerată revoluționară. Tratamentul cu celule stem și-a demonstrat eficiența în tratarea diferitelor forme de alopecie, la femei și bărbați, inclusiv în alopecia androgenetică.

   Părul are un rol semnificativ în modul în care ne percepem pe noi înșine și cum ne percep cei din jur. Pentru femei, părul reprezintă frumusețea și feminitatea, motiv pentru care, pierderea și/sau rărirea sa afectează, deseori, stima de sine. Din fericire, cu ajutorul unei singure ședințe de tratament cu celule stem, părul poate fi ajutat să își reia ritmul natural de creștere.

Procedura de tratament cu celule stem accelerează creşterea vascularizaţiei la nivel capilar, îmbunătățește calitatea părului existent și declanșează regenerarea capilară. De asemenea, în contextul unui implant de păr, acest tratament contribuie la prevenirea respingerii grefelor implantate și reduce riscul de complicații.

Tatamentul cu celule stem pentru tratarea alopeciei

Programează-te direct sau discută cu un specialist! Completează formularul!

Ce sunt celulele stem

Celulele stem sunt acele celule prezente în toate organismele multicelulare care se pot multiplica (autoregenera) și diferenția. Ele au capacitatea de a se înmulți și sunt responsabile de generarea și repararea țesuturilor și organelor. În ultimii ani, celulele stem au revoluționat domeniul medicinei regenerative și al terapiilor celulare.

Cum funcționează terapia cu celule stem Rigenera în tratarea alopeciei

 • Prin recoltarea unei mici porțiuni de țesut propriu și procesarea acestuia cu ajutorul tehnologiei Rigenera se vor obține celulele stem. Acestea vor fi injectate ulterior în scalp, lucru care va declanșa procesul de vindecare al rădăcinilor și regenerarea părului dumneavoastră prin forțe proprii.

Avantajele tratamentului cu celule stem pentru regenerarea părului:

 • tehnologie bio care folosește propriile nostre țesuturi pentru a se regenera;
 • efectul de regenerare este vizibil în câteva săptămâni;
 • nu sunt necesare multiple sedințe, de obicei o singură ședintă este suficientă;
 • timp redus de lucru (maximum 60 de minute) ;
 • procedura nu necesită internare;
 • tratament indicat pacienților care prezintă pierderi de păr cât și celor cu alopecie androgenetică;
 • pacientul își poate relua imediat activitățile cotidiene;
 • procedură fără riscuri majore sau reacții adverse;
 • locul din care se vor recolta mostrele de țesut se va vindeca în câteva zile.
recoltarea-de-țesut-retroauricular-tratament-celule-stem-clinica duman
tratament-cu-celule-stem-medic-clinica duman

Cui se adresează procedura de tratament cu celule stem?

Tratamentul cu celule stem în zona scalpului se recomandă:

 • pacienților cu probleme de cădere ale părului, femei și bărbați;
 • pacienți diagnosticați cu alopecie androgenetică;
 • pacienți cu alopecie;
 • pacienți care au recurs la implant de păr și vor să mențină rezultatul prin stimulare.

Pașii și etapele terapiei cu celule stem

Recoltarea țesutului și obținerea celulelor stem

Procedura este realizata de medicul specialist, intr-un mediu steril si se efectueaza sub anestezie locala. Recoltarea de țesut are loc retroauricular, din spatele urechii, zonă unde există o cantitate mare de celule stem.
Se vor preleva trei mostre de țesut, care vor fi introduse în dispozitivul de unică folosință, denumit Rigeneracons, pentru dezagregarea tesutului. Prin acest proces de dezagregare se obțin celulele stem, o concentrație de microgrefe care vor fi injectate ulterior, în scalp, cu ajutorul unor ace foarte subțiri.

Cu 24 h înainte

Pacientul va întrerupe orice alt tratament pentru creșterea părului realizat cu aparaturi sau soluții administrate la nivelul scalpului.

Recomandări după tratament

Veți evita spălarea pe cap, aplicarea de solutii sau folosirea dermarollerului  timp de 48 h de la efectuarea intervenție. De asemenea,  sunt interzise  tratamentele laser la nivelul scalpului, timp de două săptămâni de la procedura cu celule stem.

Monitorizare post tratament cu celule stem

 • consult de evaluare la 7-10 zile de la intervenție;
 • consult la 3 luni;
 • consult la 6 luni.

Când apar primele semne

  Dacă suferiți de alopecie, veți observa o stopare a caderii părului la 3-4 săptămâni de la efectuarea procedurii. De asemenea, la 6-8  săptămâni de la realizarea tratamentului cu celule stem, veți sesiza o creștere și îndesire a părului.

Cu ce alte tratamente poate fi combinat tratamentul cu celule stem?

  După trecerea celor două săptămâni de la tratamentul cu celule stem, medicul curant vă poate recomanda alte metode de tratament. Recomandările sunt personalizate și țin cont de istoricul medical, vârstă, tipul afecțiunii și scopul terapiei. Există situații în care medicul vă poate recomandă să începeți un tratament cu laser pentru creșterea părului sau trei-șase ședințe de terapie PRP.

Cât costă o ședință de tratament cu celule stem Rigenera

   De obicei este necesară o singură ședintă de tratament cu celule stem, pentru rezolvarea afecțiunilor scalpului și reluarea ciclului de creștere a firelor de păr.

În cadrul clinicii Duman, pe lângă acest tratament cu celele stem vă oferim o gamă largă de servicii pentru regenerarea părului, teste de depistare și vindecare a alopeciei.

Programează-te direct sau discută cu un specialist! Completează formularul!

Subscribe for the updates!

Înapoi
Programează-te Online
Telefon
WhatsApp
Facebook
Contact
Adresa