Skip to content Skip to footer

Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică – Hiperhidroza

tratament-accent prime-subtiere coapse-clinica duman
tratament-accent prime-clinica duman (2)
Get to Know Us

Tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică la Clinica Duman!

Tratament transpirație excesivă prin injectări cu toxină botulinică (injectări botox). Hiperhidroza se tratează
Transpirația este o reacție normală a organismului, când ea apare în urma unui efort, a unor factori emoționali sau prin purtarea unor haine nepotrivite. Când însă ne confruntăm cu episoade de transpirație în exces și apărute fără niciuna dintre cauzele enumerate mai sus, avem de-a face cu hiperhidroza. Transpirația excesivă poate afecta întregul corp: tălpile, palmele, axilele, spatele, abdomenul, capul, ceafa sau fața. Pe lângă faptul că hiperhidroza este o afecțiune vizibilă și care stigmatizează, ea scade calitatea vieții și poate cauza înstrăinarea socială.
Statisticile arată că, la nivel global, 0,6 și 2,8 % din populația lumii se confruntă cu hiperhidroză. Din fericire, cu un tratament pentru transpirație excesivă cu toxină botulinică putem trata această afecțiune.

Ce este și în ce constă tratamentul cu toxină botulinică? Tipuri de transpirație excesivă

  Hiperhidroza este de mai multe tipuri și poate fi clasificată după cauze și întindere:

Hiperhidroza primară (fără o cauză anume) apare în zona:

  • cefalică, transpirație excesivă la cap;
  • axilară, transpirație excesivă la subraț;
  • palmară și plantară, transpirație la mâini și picioare.

Hiperhidroza secundară (apărută pe fondul unor afecțiuni) se recunoaște după:

  • este generalizată;
  • grad de severitate diferit, de la foarte intens la mediu;
  • apare ziua, noaptea sau și ziua și în timpul somnului.

Este important să știți că există mai multe afecțiuni care au ca simptomatoligie și o transpirație deranjantă și în exces. Printre acestea se numără: hipertiroidia, depresie, diabet sau probleme cardiace, de circulație sau renale. Totodată, transpirația poate avea cauze emoționale sau să apară la menopauză. De aceea, este important ca diagnosticul de hiperhidroză să fie stabilit de către un medic de specialitate.

get yours

Toxina botulinică în tratarea și controlul hiperhidrozei

Toxina botulinică este o proteină naturală care prin injectare blochează temporar activitatea glandelor sudoripare, la nivelul pielii și doar în zona dorită.Ea a fost aprobată pentru a fi folosită la pacienții cu hiperhidroză, ca tratament transpirație excesivă efectuat la nivelul palmelor, picioarelor (tălpilor) și axilelor.

Pe tot parcursul desfășurării procedurii, temperatura zonei de lucru va fi controlată. Efectele unui tratament Accent Prime sunt vizibile de la prima ședință.

Despre tratamentul AccentPrime

Vrei să te programezi sau să discuți telefonic cu un specialist Clinica Duman?

Completează formularul și în cel mai scurt timp te vom contacta! Mulțumim!
tratament-accent prime-subtiere coapse-clinica duman
tratament-accent prime-riduri-clinica duman
Get to Know Us

Câte injectări botox sunt necesare pentru a stopa transpirația?

  Injectările cu botox sunt realizate doar de către medic. Specialistul va folosi un ac fin și va injecta intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, din loc în loc, la nivelul glandelor sudoripare.

Efectul injectării este progresiv și se va instala în 2-14 zile de la ședința de tratament. Este necesară o singură vizită la medic, iar rezultatul se va menține o perioadă de 6-8 luni. Ulterior, pacientul poate repeta tratamentul la un interval de 6-16 luni.

get yours

Injectare Botox, tratament transpirație excesivă subraț

Transpirația la subraț este cea mai întâlnită formă de hiperhidroză și, deseori, motivul care îi determină pe pacienți să se adreseze specialiștilor. Transpirația axilară este concentrată, uleioasă, pătează hainele și, de cele mai multe ori, este însoțită de un miros neplăcut. Prin injectare de toxină botulinică transpirația este stopată și controlată cu succes.
get yours

Transpirația palmelor tratată cu injectare toxină botulinică

Procedura este identică cu cea folosită în hiperhidroză la subraț. Cum suprafețele palmelor și tălpilor sunt mai sensibile, medicul va folosi soluții anestezice locale pentru a reduce disconfortul și intensitatea durerii. O singură ședință de tratament este suficientă.
Get to Know Us

Tratament transpirație excesivă bărbați- Hiperhidroza

   Hiperhidroza apare atât la femei, copii și adolescenți, cât și la bărbați. În cazul bărbaților, zonele afectate de transpirația abundentă pot fi la: subraț, bust, abdomen, spate, palme și tălpi. De asemenea, transpirația bruscă și fără motiv se poate manifesta la cap, la ceafă, la față.

Subscribe for the updates!

Înapoi
Programează-te Online
Telefon
WhatsApp
Facebook
Contact
Adresa