Skip to content Skip to footer

Trichotest

trichotest-test-genetic-depistarea-cauzelor-caderii-parului
trichotest-test-genetic-depistarea-cauzelor-caderii-parului (2)

Examinare genetică păr – Trichotest la Clinica Duman!

O examinare genetică păr – Trichotest este testul genetic care ne ajută să aflăm, sigur și precis, din ce motive suferim de alopecie și episoade dese de pierderi de păr.
Căderea în exces a firelor de păr poate să apară din mai multe motive, de la afecțiuni tiroidiene, stres, carențe de vitamine sau ca efect al unei medicații. Găsirea cauzelor declanșatoare este importantă și are rol hotărâtor în vindecarea afecțiunilor de cădere păr.
Prin examinarea genetică cu Trichotest sunt analizate 13 gene responsabile de apariția alopeciei, iar rezultatele obținute au o precizie de 99.9%! Astfel, testarea Trichotest depășește toate metodele clasice folosite până în prezent, în depistarea formelor de alopecie și problemelor de cădere a părului.

Ce este și în ce constă testul Trichotest?

  Trichotest este un test genetic revoluționar care analizează și depistează cauzele care au dus la apariția alopeciei pacientului. În baza testării, medicul va putea astfel să stabilească o schemă eficientă de tratament personalizat, cu o rată crescută de reușită.

Trichotest - examinare genetică păr

Programează-te direct sau discută cu un specialist! Completează formularul!

Ce pacienți pot apela la testarea Trichotest?

O examinare genetică păr – Trichotrst este recomandată tuturor pacienților care: • pierd păr din cauze necunoscute; • au fost diagnosticați cu o formă de alopecie; • suferă de alopecie areată (link intern) de mulți ani; • copii/ adolescenții care se confruntă cu diferite forme de alopecie;• femei și bărbați cu pierderi de păr, indiferent de vârstă;• prezintă păr rărit, cu fire subțiri și rare sau cu zone lipsite de păr pe scalp, gene, sprâncene; • doresc să obțină un răspuns precis înainte de a urma un tratament.

Etapele procesului de examinare Trichotest – pentru păr

1. Prelevarea Testarea are loc prin prelevarea unei mostre de salivă din cavitatea bucală. Mosta conține ADN-ul pacientului și va fi ulterior analizată într-un laborator de specialitate. În timpul consultului, va avea loc anamneza. Pacientul va răspunde la o serie de întrebări despre istoricul medical, tratamentul urmat și istoricul afecțiunilor din familie.
2. Analiza Mostra ADN este trimisă unui laborator specializat, din străinătate, unde se vor studia 3 poliformisme în 16 SNP-uri prezente în proba prelevată. Metoda ne va ajuta, ulterior, să aflăm cu exactitate ce anume a declanșat alopecia și/ sau episoadele de pierderi ale părului.
3. Răspunsul La 4-5 săptămâni distanță de la momentul recoltării, laboratorul va transmite rezultatul analizei medicului dermatolog, care va putea stabili un plan de tratament cu șanse crescute de reușită. Există 48 de variații genetice asociate alopeciei. Cu Trichotest, 13 gene vor fi analizate pentru a se stabili tratamentul personalizat de vindecare a formei de alopecie.

Atuuri Trichotest – testul care îți spune de ce pierzi păr

Trichotest este eficient și oferă numeroase beneficii:• analiză non invazivă, nedureroasă și precisă; • testarea genetică a ADN-ului are loc cu ajutorul tehnologiei microarray-urilor;• recoltarea probei ADN prin Trichotest are loc ușor, fără recoltări de sânge sau de țesut; • rezultatul va fi transmis medicului curant în decurs de aproximativ o lună;• vor fi analizate 13 gene responsabile de declanșarea alopeciei;• pacientul va primi, ulterior, schema completă de tratament și recomandările de specialitate;• Trichotest are o precizie de 99.9%; • este un test care se realizează o singură dată, iar rezultatul său este permanent și nu se schimbă pe parcursul vieții;• rezultatele vor indica ce substanțe pot fi folosite în alte tratamente, respectiv mezoterapie sau terapia cu laser pentru păr.

Trichotest pentru bărbați și femei, înainte de alte tratamente

  Datorită rezultatelor sale cu precizie înaltă, examinarea genetică prin ADN a devenit aliatul persoanelor tinere cu predispoziție spre calviție.

Apelează la Trichotest atât femeile cu alopecie, care urmează tratament cu laser pentru creșterea părului, PRP și mezoterapie , cât și bărbații tineri, înainte de implant de păr.

Programează-te direct sau discută cu un specialist! Completează formularul!

Subscribe for the updates!

Înapoi
Programează-te Online
Telefon
WhatsApp
Facebook
Contact
Adresa